Kost wel wat tijd om goed te stoven.
Ingrediƫnten
- 500g gnocchi
- 1kg rundersukade
- Olijfolie
- 1 flinke wortel
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 400ml runderbouillon
- 400ml Italiaanse rode wijn
- 400g tomatenpulp
- Zeezout
- Vers gemalen peper
Recept
Snijd de sukade in kleine blokjes. Schil de wortel, verwijder de schil van de ui en maak de bleekselderij goed schoon. Daarna snijd je deze groenten in kleine stukjes, bij voorkeur zo fijn als mogelijk.Verwarm de olijfolie in een koekenpan of stoofpan. Als de olijfolie heel heet is, doe je de gesneden blokjes vlees in de pan. Bak het vlees tot het er mooi bruin uit ziet. Indien er veel vocht uit het vlees komt, dan blijf je dit net zo lang bakken tot het allemaal is verdampt. Daarna wordt het alsnog vrij snel mooi bruin. Je kunt een teveel aan vocht ook in de bouillon doen.
Vervolgens doe je de gesneden groenten in de pan. Bak de ui, wortel en bleekselderij zo'n 5 minuten mee met het vlees. Hierdoor kunnen de smaken goed los komen.
Daarna doe je ook de wijn, de bouillon en de tomaten in de pan. Breng de inhoud van de pan tot aan de kook. Voeg wat zout en vers gemalen peper toe en draai het vuur dan op laag. Doe de deksel op de pan en laat het stoofvlees nu minimaal 3 uur zachtjes pruttelen. Af en toe roeren.
Als het stoofvlees spontaan uit elkaar valt en de saus dik genoeg is, dan is dit onderdeel helemaal klaar.
Zet een pan water op het vuur voor het koken van de gnocchi. Als de gnocchi na 1 tot 2 minuten aan het oppervlak drijven, giet je de pasta af.
Doe de gnocchi terug in de pan en roer er gelijk wat van het stoofvlees en de saus doorheen. Hiermee voorkom je dat de gnocchi gaat plakken.
Serveer de gnocchi met stoofvlees in diepe borden.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.