Ingrediƫnten
- 300 gram basmati rijst
- 250 gram cherrytomaatjes
- 6 stengels lente-ui
- 250 gram ananas op siroop
- 1 komkommer
- 1 rode chilipeper
- 3-4 teentjes knoflook
- 15 gram verse koriander
- 350 gram tofublokjes
- 1 eetlepel sesamzaad
Recepten
Kook de rijst gaar
Maak de groenten schoon, halveer de komkommer in de lengte
Verwijder de zaadlijst uit de komkommer met een lepel
Snij de komkommer in gelijkmatige halve maantjes
Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en snij deze in ringen
Hak de knoflook fijn en snij de cherrytomaatjes doormidden en de lente-ui in ringen
Giet de ananas af, maar bewaar het sap! Snij de ananas in blokjes.
Verhit de wok (droog) en rooster hier kort de sesamzaadjes goudbruin, houdt daarna apart
Verhit wat wokolie in een wok en voeg de lente-ui, tofu, chilipeper, knoflook, tomaat en ananas toe
Roerbak 3 minuten, voeg daarna de komkommer toe en roerbak 2 minuten
Blus het geheel met het annanassap en laat 2 minuten inkoken, kruid met zout of een beetje vissaus
Hak ondertussen de koriander fijn en meng deze door het gerecht
Zet het vuur uit en verdeel de rijst over de borden gevolgd door de groenten
Werk het geheel af met de sesamzaadjes
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.