Een lekkere lasagne waarvoor je geen bechamelsaus hoeft te maken. Gebaseerd op een recept van chickslovefood.com.
Ingrediƫnten
- 200 g pesto
- 500 g ricotta
- 125 gr mozzarella
- 200 ml room
- 600 g verse spinazie
- 100 g diepvrieserwtjes
- 250 g cherrytomaatjes
- 12-15 lasagnevellen
- 80 g Parmezaanse kaas
- 40 g pijnboompitten
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm de pesto, ricoota ricotta en room in een pan. Meng goed door.
- Hak de spinazie grof en voeg in delen toe aan de pan, samen met de doperwtjes. Laat zo'n 5 minuten pruttelen.
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Bedek
de bodem van een ovenschaal (ca. 25 x 19 cm) met een beetje van het
pestomengsel . Bedek met 3 lasagnevellen. Bedek de laag met het ricottamengsel en de tomaatjes. Bewaar wat van het ricottavocht om de laatste laag mee te bedekken.
- Bedek de laatste laag met het restje ricotta vocht, fijngehakte mozzarella, de geraspte Parmezaanse kaas en bestrooi ten slotte met de pijnboompitten.
- Zet het 45 minuten in de oven.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.