Sunday, July 8, 2018

Zomerse lasagne met spinazie, doperwten en ricotta.

Een lekkere lasagne waarvoor je geen bechamelsaus hoeft te maken. Gebaseerd op een recept van chickslovefood.com.

Ingrediƫnten


  • 200 g pesto
  • 500 g ricotta
  • 125 gr mozzarella
  • 200 ml room
  • 600 g verse spinazie
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 12-15 lasagnevellen
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 40 g pijnboompitten

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm de pesto, ricoota ricotta en room in een pan. Meng goed door.
  • Hak de spinazie grof en voeg in delen toe aan de pan, samen met de doperwtjes. Laat zo'n 5 minuten pruttelen.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Bedek de bodem van een ovenschaal (ca. 25 x 19 cm) met een beetje van het pestomengsel . Bedek met 3 lasagnevellen. Bedek de laag met het ricottamengsel en de tomaatjes. Bewaar wat van het ricottavocht om de laatste laag mee te bedekken.
  • Bedek de laatste laag met het restje ricotta vocht, fijngehakte mozzarella, de geraspte Parmezaanse kaas en bestrooi ten slotte met de pijnboompitten. 
  • Zet het 45 minuten in de oven.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.