Voor 4 personen:
1 ui
400 gram risottorijst (rondkorrelrijst bijv. Arborio)
400 gram rode bieten, gekookt.
100 gram verse geitenkaas ( of meer)
Handvol rucola
Eventueel walnoten
1 glas wijn
1,2 l Groentbouillon
Fruit de ui in olijfolie en voeg de rijst toe. Als de rijst glazig begint te worden voeg je bouillon en evt wijn toe. Voeg het vocht niet allemaal in 1 in keer toe, maar voeg iedere keer een flinke scheut toe. Laat het in 20 minuten gaar worden. Voeg de in kleine blokjes gesneden bieten toe. En warm het geheel goed door.
Als je een deel van het vocht vervangt door het kookvocht van de bieten, krijg je een prachtige rode kleur.
Snijd de rucola fijn.
Verkruimel de geitenkaas
Hak de noten fijn, als je die hebt.
De kaas, rucola en noten strooi je erover, nadat je het op je bord hebt geschept.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.