Tuesday, July 10, 2018

Courgettebrood

Dit is een hartig brood, wat ook voedzaam is. Ik geef hier het recept voor 1 brood, maar zelf meteen 2 broden gemaakt. Het recept dat ik gevonden had was met 100 gram jonge kaas. Zelf heb ik 75 gram kaas per brood gebruikt, maar dan wel een mengsel van oude kaas en parmezaan.

Ingrediƫnten
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
200gram courgette, grof geraspt (met de keukenmachine)
200 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram kaas ( oude kaas en/of parmezaanse kaas)
Oregano (ik heb verse oregano gebruikt, maar er hoort gedroogde oregano in)
2 eetlepels zwarte olijven, fijngehakt
1 ei
3 eetlepels melk
Zout en peper

Fruit de ui zachtjes in de olijfolie. Laat het afkoelen
Verwarm de oven voor op 200C.
Ei en melk met zout en peper losroeren
Bakmeel in een kom doen en courgette, kaas, oregano, ui en olijven erdoor mengen.
Melk-mengsel toevoegen en met een houten lepel erdoor mengen, totdat. Het een samenhangend deeg wordt,
Maak er een afgeplatte bol van. En bak deze 45 minuten.


 Eet smakelijk. Lekker voor de lunch of zomaartussendoor of als ontbijt. Eigenlijk op elk moment van de dag lekker.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.