Een heerlijke ceviche en snel klaar. Ziet er ook prachtig zachtroze uit. Hierbij kun je bijvoorbeeld kleine tortillas en Ensalada de aguacate y piƱa serveren. Recept is voor 4 personen.
Ingrediƫnten
- 600 gram witte visfilet, stevige vis als zeeduivel, heek, kabeljauw moet 4 tot 6 minuten, middelzachte zoals zeebaars, snapper, heilbot, tong, tonijn, zalm 2 tot 4 en zachte zoals mul, wijting, makreel 1 tot 2 minuten marineren. Belangrijkste is dat de vis zo vers mogelijk is.
- 30 g verse gember, geschild
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 6 takjes koriander
- 6 limoenen, uitgeperst
- 1 kleine rode ui, in flinterdunne halve maantjes
- 1 rode peper
Recept
Doe het limoensap met de gember, knoflook, de helft van de koriander, en de fijngesneden rode peper in de Magic Bullet blender en maak fijn. Snijd de vis in dunne plakjes. Zeef de "tijgermelk" (de marinade) in een schaal en meng de vis erdoor. Zet in de koelkast enkele minuten (zie boven) te marineren. Voeg er dan nog fijngehakte koriander en de ui aan toe en serveer direct.
Eventueel kun je er nog allerlei dingen door mengen: blokjes tomaat, mango of avocado. Reepjes zachte paprika. Ringetjes
bosui. Granaatappelzaden. Groene kruiden. Maar niet teveel smaken tegelijk.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.