Tuesday, May 22, 2018

Couscous salade

We hebben met z'n drieën een lekkere maaltijdsalade van couscous gemaakt. Ik heb het klaar gemaakt en direct geserveerd en daardoor was het lauwwarm

Ik heb het recept van de website Lekker en simpel. Ik geef hier aan hoe ik het heb klaar gemaakt. Dat wijkt wel een beetje af van het originele recept.

280 gram coucous (moyen)
iets minder dan 200 gram feta
3 bosuien
5 paprika's
klein beetje pijnboompitten (2 eetlepels)
rucola (ongeveer 60 gram schat ik)
paprikapoeder (zoet)
peper
zout
olijfolie (ik heb olijfolie met sinaasappelsmaak genomen)

Halveer de paprika, en maak ze schoon. Leg ze op een bakplaat en plaats ze onder de gril, totdat ze bruin beginnen te worden.
Doe de couscous in een kom of pan. Voeg zoveel kokend water toe dat er en 1 cm water boven staat. Doe een schone theedoek over de kom of pan. Laat dit 5 á 10 minuten staan.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan. Roer af en toe met een houten lepel, totdat ze net beginnen te verkleuren.
Snijd de feta en bosui in kleine stukjes. Snijd ook de rucola wat fijn.
Het velletje van de paprika laat nu los en verwijder je. Het is niet erg als er wat vel blijft zitten. Snijd de paprika ook in stukjes.
Meng nu alles door elkaar. Voeg paprikapoeder, zout en peper toe.
Meng er ook een scheutje olijfolie door.

Ik was de peper vergeten, maar heb het niet gemist.

In het oorspronkelijke recept staat dat er ook cherytomaatjes in plaats van gegrilde paprika's door kunnen. Of allebei.

Het was weer heerlijk.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.