Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
200 g suiker
3 eieren
200 g bloem
10 g bakpoeder
3 el volle kwark
2 handperen, bijv. conference
1 evt. poedersuiker
1 lage taartvorm (28 x 18 cm) bekleed met bakpapier
Recept
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag. Mix er ten slotte de kwark door. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in partjes van 2-3 mm dikte. Verdeel de peer over het beslag.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Laat de perencake in de vorm afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker en snijd in stukken.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.