Ingrediƫnten
- 450-500 gram middelfijne couscous
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 uien, grof gesnipperd
- 300 gram sperziebonen, in stukken van ongeveer 3 cm
- 20 tomatillo's, in plakken
- 8 kip-drumsticks
- 2 takken verse rozemarijn
- 1 blokje kippenbouillon
- Harissa of sambal oelek
- Paprikapoeder, chilipoeder, gemberpoeder, kaneel, gemalen komijn
Recept
Braad de kip-drumsticks en de uien aan in een grote hoge pan in wat olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg daarna de groentes, de rozemarijn, de harissa en de kruiden en de kippenbouillon toe,en een flinke kop warm water. Breng aan de kook en laat op een laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
Doe de droge couscous in een schaal en doe er twee eetlepels olijfolie over. Roer de couscous daarna zeer goed door om de olie gelijkmatig te verdelen. Bevochtig het stalen vergiet met kleine gaatjes en doe de couscous erin. Breng een liter water aan de kook en giet dit over de couscous (vang het vocht dat door het vergiet komt op). Maak de couscous los met een vork. Herhaal dit nog twee keer met het opgevangen vocht. Zet het vergiet daarna op de pan met de deksel op het vergiet ( en de rand eventueel dichtgestopt met een theedoek).
Laat de pan een half uur sudderen op een kleine pit in de laagste stand. Controleer af en toe of de pan niet te droog wordt en voeg eventueel nog wat water toe, er moet een laagje water inde pan blijven. Haal daarna het vergiet van de pan en leg dan wat plakjes boter op de couscous, en meng deze door zodra de boter gesmolten is. De couscous moet nu luchtig en gaar zijn.
Haal de kippenpoten uit de pan. Neem een grote schaal en maak daarop van de couscous een mooie kegelvormige berg. Haal de tak rozemarijn uit de pan en gooi weg. Verdeel met een lepel voorzichtig het groentemengsel over de couscous en giet er daarna het vocht over. Als er erg veel vocht is kun je dit ook apart in een juskom serveren. Rangschik tenslotte de drumsticks op de couscous.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.