Ingrediƫnten
- 100 gram ongebrande hazelnoten zonder vliesjes
- 150 gram pure chocola (70% cacao) of melkchocolade of witte chocolade
- 50 gram boter
- 75 gram basterdsuiker
- 175 ml volle melk
- zout
Recept
Verwarm de oven op 180 graden. Leg de noten op de aluminium bakplaat en laat ze 10 minuten roosteren. Halverwege even doorschudden.
Verwarm au bain marie (in een kleinere pan die in een grotere pan met kokend water staat) de in stukjes gebroken chocolade en de boter. Roeren tot alles gesmolten is. Zet het vuur uit maar laat het mengsel in de pan staan om warm te blijven.
Maal de hazelnoten fijn (Magic Bullet met de platte kop gebruiken). Voeg de suiker en een kwart theelepel zout toe en maal nog eens.
Verwarm de melk in een pannetje tot deze handwarm is. Doe de gemalen noten in de kom van de keukenmachine. Gebruik de garde met drie draden. Zet de keukenmachine op stand drie en en giet/schep langzaam de gesmolten chocolade bij de noten. Als dit goed gemengd is de keukenmachine hoger zetten (stand 5) en beetje bij beetje de melk erbij gieten. Als alles goed geroerd is (eventueel met de spatel ingrediƫnten die niet goed gemengd zijn bij de rest duwen) in een schone jam of honingpot doen en deze minstens 4 uur op laten stijven in de koelkast. Gekoeld bewaren.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.