Monday, October 2, 2017

Flammkuchen met pompoen, appel en geitenkaas

Een heerlijk herfstgerecht!

Ingrediƫnten (voor twee personen)


1 flinke frisse appel
wat flespompoen (moeilijk te zeggen hoeveel)
1 rode ui
200 ml zure room
125 gram zachte geitenkaas
2 stuks vers flammkuchendeeg (260 gram elk) om af te bakken
10 takjes tijm

Recept


Verwarm de oven en de bakplaten voor op 240 graden.
Snij de rode ui in dunne ringen. Schaaf plakjes van de flespompoen en de appel met een kaasschaaf. Leg het uitgerolde deeg op de bakplaten, smeer in met de zure room en verdeel de plakjes pompoen en appel erover. Verdeel de uienringen erover. Verkruimel de geitenkaas in stukjes over de flamkuchen en bestrooi met tijm en zout of zeezout.

Bak 12-15 minuten (let op, verbrand snel!)


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.