Wednesday, November 8, 2017

Pittige winterpuree met gestoofde ui en wortel met knolselderij en pastinaak

Dit is een lekkere herfstschotel met pastinaak en knolselderij. We hebben dit recept met z'n drieen gegeten. Ik heb daarom 300 gr pastinaak (1 stuks) gebruikt en wel 500 g knolselderij.
We hebben droge worst toegevoegd. En het was echt erg lekker.

6el olijfolie
300 gr ui
300 gr wortel
500 gr knolselderij
500 gr pastinaak
2 el olregano grof gehakt (ik heb italiaanse kruiden gebruikt)
2 tl harisssa

Verhit in een hapjespan 3el olijfolie. (ik heb de worst uitgebakken en daarom geen olijfolie gebruikt). Bak de uien (ringen) Schep de wortel (in kleine stukjes, kwart plakjes) erdoor
Draai het vuur laag en soor de uien en wortel in 20 min. gaar.
Kook de selderij en pastinaak (in blokjes gesneden) in 15 min gaar.Stamp de groente tot een grove puree.
Breng de wortel/ui mengsel op smaak met de oregano (italiaanse kruiden) en 1/2 tl harissa.
Meng de rest van de oregano en harissa met 3 el olie
 Schep de puree op en doe de groente erover heen. Sprenkel er nog harissaolie overheen naar smaak.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.