Thursday, February 6, 2014

Citroenrisotto

Een frisse risotto die we aten met vis met een citroen-paprikadressing en salade met citroenvinaigrette.

Ingrediƫnten


400 gram rondkorrelrijst
2 visbouillonblokjes
1 citroen
3 stengels lente-ui
150 gram broccoli (in kleine stukjes)
klein scheutje koffieroom
5 eetlepels olijfolie
blikje citroen olijven (Merza)

Recept

Breng een liter water aan de kook in de waterkoker. Maak de olie warm in een pan met dikke bodem, en roerbak de rijst met de lente-ui tot de rijst glazig begint te worden. Voeg een flinke scheut heet water en de bouillonblokjes toe. Goed doorroeren, het citroensap, de olijven, een scheut van het blikvocht en de broccoli toevoegen, aan de kook brengen en met de deksel op de pan op laag vuur zetten. Telkens als er geen vocht meer te zien is een nieuwe scheut erbij en doorroeren. Na ongeveer 20 minuten is de risotto klaar, proef om te kijken of de korrels zacht zijn. Voeg nog een scheut koffieroom toe en roer goed door.

Variaties:
Andere groente zoals boontjes, erwten, artisjokkenharten of venkel. Witte peper.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.