Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een cakebeslag van 150 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren en 150 gram zelfrijzend bakmeel. Begin met het mixen van de boter en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen op de hoogste stand. Dit is het belangrijkste deel van het beslag maken Daarna klop je nog voorzichtig op lage snelheid de bakmeel erdoor. Tot zover is het een gewoon cakebeslag.
350 gram rabarber mengen met
Neem ongeveer 380 gram rabarber. Maak die schoon en snijd ze in stukjes. Voeg suiker toe naar smaak ( Ik heb 125 gr bruine basterd suiker gebruikt) en 1,5 eetlepel custardpoeder. (Bij gebrek aan custard poeder heb ik vandaag maizena gebruikt en een zakje vanillesuiker. ) Meng het goed door elkaar en leg het mengsel op het cakebeslag. Bak de taart in ca. 5 kwartier mooi bruin en gaar.
De bodem was wel een beetje kleverig maar het was echt heerlijk.
Bij het oorspronkelijke recept staan nog wat varianten. Die heb ik zelf niet geprobeerd.
Voeg aardbeien toe aan de rabarber.
Voeg een lepel koekkruiden aan het cakebeslag toe.
Doe er vanillesuiker door (door de rabarber of het beslag of allebei)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.