Monday, April 21, 2014

Stampot raapstelen met paprika pijnboompitten en kaas

Je kunt stampot raapstelen maken door stampot te maken van 1, 5 kg aardappelen en hier een pond fijngesneden raapstelen door te mengen. Dat is heerlijk. Maar nog lekkerder wordt het als je onderstaand recept gebruikt.

1½ kg kruimige aardappelen
zout
400 g raapsteeltjes
1 gele paprika
150 g oude kaas
4 el pijnboompitten
200 ml melk
3 el boter
versgemalen peper
 
Schil de aardappels en kook ze gaat in 20 tot 25 min. Verwarm melk in de magnetron en doe het door de aardappels. Voeg boter toe voor de smaak en stamp alles fijn.
 
Als de aardappels staan te koken maak je de raapstelen schoon. Haal de worteltjes eraf en snijd het fijn. Maak ook de paparika schoon en snijd hem ik kleine blokjes.Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Let op; als je denkt dat ze nog aan de lichte kant zijn moet je het vanhet vuur halen, want het proces gaat dan nog door. Rasp de oude kaas.
 
Meng de raapstelen,  paprika, peper en kaas door de aardappelpuree.Strooi de pijnboompitten erover. De pijnboompitten kun je ook op je bord er nog over strooien.

Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.