Ik ben aan het experimenteren met groenten die voor anderen onkruid zijn. Zevenblad staat bekend als een verschrikkelijk onkruid. MAar ik hoorde van alle kanten dat het ook eetbaar is. En ook op internet vond ik veel recepten en tips. Ik heb daarom het recept van gegratineerde zevenblad (van smulweb) uitgeprobeerd. en het was echt verrukkelijk! Het ooogsten van de zevenblad is wel even een werkje. De zevenblad is in dit jaargetijde nog erg jong, maar toch heb ik de steeltjes eraf gehaald.
Ik heb een mengkom bijna vol geplukt (wel lekker aangdrukt).
Verder nog nodig:
250 gram champignons
1 grote ui
1 a 2 dl groentebouillon
1 dl room
80 gram parmezaanse kaas
peper
(evt nootmuskaat, maar dat heb ik weggelaten)
Voorbereiding
Zevenblad wassen en uitlekken. Champignons in dikke
plakken snijden. Ui snipperen. Ovenschaaltje invetten. Oven
voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze
Ui licht fruiten. Zevenblad en champignons toevoegen.
Even laten stoven. 1 dl. bouillon toevoegen. Ca. 10 minuten laten sudderen
(ouder blad
heeft langer nodig). Bouillon afgieten (bewaren), maar bij was alles al verdampt. Dus ik heb nieuwe bouillon gepakt. Groenten laten
uitdampen en in de ovenschaal doen.Bouillon opnieuw verhitten. Tarwemeel oplossen in een beetje water en samen met de room aan bouillon toevoegen. Kort doorkoken. Evt. op smaak met nootmuskaat en peper. Over groenten gieten. Bedekken met de kaas. Ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.