Dit is gebaseerd op een Jamie Oliver recept.
Ingrediënten
450 gram risotto rijst2 groentebouillonblokjes
1 grote ui
5 stengels bleekselderij
150 ml Martini (of droge witte wijn)
2 teentjes knoflook
Nootmuskaat
500 gram gewassen spinazie
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
200 gram zachte geitenkaas
halve citroen
50 gram geroosterde pijnboompitten (of 100 gram cashewnoten)
olijfolie
beetje boter
Recept
Snipper de ui en hak de bleekselderij en de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten. Breng 1,5 liter water aan de kook.Verhit wat olie in een pan en laat hierin de spinazie slinken. Breng de spinazie op smaak met de knoflook, nootmuskaat en peper & zout. Haal de spinazie van het vuur en pureer deze in de magic bullet tot een groene massa, en zet deze opzij.
Verhit wat olie en een beetje boter in een hapjespan of braadpan en fruit hierin de uien en bleekselderij op laag vuur gedurende 10 minuten. De groenten mogen niet bruin worden! Bakken ze aan; voeg extra boter toe.
Voeg de risottorijst toe aan het groentemengsel. Bak het 2 minuten op middelhoog tot hoog vuur tot de korrels glazig worden, eventueel met een scheutje olijfolie erbij tegen aanbakken. Voeg nu in één keer alle Martini toe. Laat verdampen en roer goed.
Voeg nu een flinke scheut kokend water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Wacht iedere keer tot het voorgaande vocht grotendeels verdampt is voordat je nieuw water toevoegt. Het vocht moet zachtjes pruttelen. Vergeet niet te roeren.
Ga door met water toevoegen tot het water op is en de rijstkorrels helemaal zacht zijn.
Roer nu de gepureerde spinazie door de risotto, samen met de Parmezaanse kaas en de helft van de geitenkaas. Roer alles goed door elkaar tot de kaas gesmolten is. Breng de risotto op smaak met citroensap en eventueel peper en zout.
Serveer de risotto met de andere helft van de geitenkaas erover gekruimeld, de pijnboompitten of de cashewnoten.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.