Stamppot raapstelen met yoghurt
Ingrediënten
- 1300 g kruimige aardappels
- 3 uien
- 4 el olijfolie
- 2 tl suiker
- grote bos raapstelen
- verse bieslook
- 8 el yoghurt
- 2 kleine tenen knoflook
- zout en versgemalen zwarte peper
- pureestamper of mixer
Recept
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af maar bewaar een deel van het kookvocht.
Was de raapstelen, verwijder de wortels en hak ze fijn. Hak de bieslook ook fijn.
Stamp de aardappels samen de yoghurt, een scheut kookvocht en 3 eetlepels olijfolie smeuïg. Pers de knoflook en meng samen met de raapstelen en bieslook door de stamppot. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
Snijd de ui in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui zacht. Voeg suiker toe en laat 10 minuten karamelliseren.
Was de raapstelen, verwijder de wortels en hak ze fijn. Hak de bieslook ook fijn. Stamp de aardappels samen de yoghurt, een scheut kookvocht en 3 eetlepels olijfolie smeuïg. Pers de knoflook en meng samen met de raapstelen en bieslook door de stamppot. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
Was de raapstelen, verwijder de wortels en hak ze fijn. Hak de bieslook ook fijn.
Stamp de aardappels samen de yoghurt, een scheut kookvocht en 3 eetlepels olijfolie smeuïg. Pers de knoflook en meng samen met de raapstelen en bieslook door de stamppot. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
Snijd de ui in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui zacht. Voeg suiker toe en laat 10 minuten karamelliseren.
Was de raapstelen, verwijder de wortels en hak ze fijn. Hak de bieslook ook fijn. Stamp de aardappels samen de yoghurt, een scheut kookvocht en 3 eetlepels olijfolie smeuïg. Pers de knoflook en meng samen met de raapstelen en bieslook door de stamppot. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
x
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.