Sunday, November 8, 2015

Aardappelen en knolselderij uit de oven en Portobello paddenstoelen met geitenkaas.

We aten Aardappelen en knolselderij uit de oven, en Portobello's met geitenkaas en spruitjes op zijn Romeins, heerlijk herfsteten! En goed te combineren in de oven.

Ingrediƫnten



  • 800 gram vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld Nicola), goed schoongeboend/gewassen.
  • 1 halve knolselderij (ongeveer 600 gram)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse tijm


  • 8 Portobello paddestoelen
  • 100 gram jonge geitekaas

Recept


Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Doe een rooster bovenin de oven waar de schaal met de portobello's op past. Snijd de aardappelen in partjes zonder ze te schillen. Snijd de knolselderij in repen zo groot als frietjes. Doe de aardappels en selderij in een kom en meng ze met de olijfolie en tijm. Leg de aardappels en knolselderij op twee ovenplaten met bakpapier of siliconen en doe ze midden in en onderin de oven. Bestrooi ze met wat zout en peper.Zet de wekker op 40 minuten.

Verwijder de steeltjes uit de portobello's. Smeer met een kwastje de bolle kant van de paddenstoelen in met wat olijfolie. Leg ze in een schaal met de zwarte onderkanten naar boven in een schaal. Snijd de kaas met een kaasschaaf in dunne plakjes en bedek de paddenstoelen ermee. Zet ze een kwartier voordat de aardappelen klaar zijn bovenin de oven op het rooster.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.