Sunday, April 10, 2016

Zoetzure rodekool met linzen en geitenkaas

Een vegetarisch recept met rode kool en linzen. Het smaakte voortreffelijk. De smaak van de verschillende ingredienten gingen heel goed samen, waren een geheel.

Ingrediƫnten:
2 el Frutesse Maestrichter stroop
2 el olijfolie
800 gr rode kool
3 el rodewijn azijn
4 sneden volkoren brood of Turks brood
11 blik fijne linzen 400 gr.
3 takjes  tijm
100 gr. verse geitenkaas

Snijd de kool in fijne reepjes. Ik doe dat met de keukenmachine met de dunne schijf.
Verhit de olie in de wok en bak de rode kool in 6 min beetgaar.

Ondertussen het volkorenbrood roosteren of het Turks brood in de oven warm laten worden.

Voeg de stroop en de azijn toe en laat het nog 3 min bakken.

Schep de linzen en de tijmblaadjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het nog 2 min. meewarrmen.

Schep het op de borden en kruimel er de geitenkaas over. Eet het samen met het brood.

Eet smakelijk.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.