Dit recept heb ik letterlijk gekopieerd van www.foodadictive.nl Geschreven door Foodictive, 25 januari 2015
Vraag aan je visboer om de zalmforel voor je schoon te maken en de kop er aan te laten (het lekkerste gedeelte zit net achter de kieuwen, een verborgen zacht stukje 'vlees') voor dit recept. Voor dit recept heb ik 2 zalmforels van ongeveer 400 gram ieder gebruikt. Afhankelijk van hoe groot de vis is, pas je de roostertijd of oventemperatuur aan.
- Oventemperatuur: Warm de oven voor op een lager temperatuur, bijvoorbeeld op 150 graden °C en dan laat je de vis wat langzamer en langer in de oven garen.
- Roostertijd: Je kunt liever eerst te kort garen en dan iets langer in de oven laten, als blijkt dat het nog niet gaar is. Als je het te lang in de oven laat roosteren, droogt de vis heel erg uit: niet lekker en zonde van de verse vis.
Ingrediënten:
- knoflook - 2 tenen
- limoen - 2 hele
- zongedroogde tomaten op olie - 10 stuks
- zalmforel - 2 hele
- zout - snufje
- peper - snufje
- verse tijm - handvol
- olijfolie - 4 eetlepels
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden °C en doe de voorbereidingen voor de zalmforellen.
- Snijd de knoflook, limoen in dunne plakjes. En snijd zongedroogde tomaten in reepjes.
- Was en dep de zalmforellen met keukenpapier droog. Leg ze op een ovenrooster. Snijd de vis oppervlakkig in met een scherp mes en strooi er zout en peper op.
- Doe de plakjes limoen, zongedroogde tomaten en verse tijmtakjes in de buikholte van de vissen (helft van de ingrediënten per hele vis).
- Stop de plakjes knoflook in de inkepingen en eventueel ook wat verse tijm.
- Giet 2 eetlepels olijfolie over ieder vis.
- Rooster de zalmforellen in de voorverwarmde oven van 180 graden °C voor 25 min of totdat het midden van de vis gaar is. Dit kun je testen door met een vork proberen het 'vlees' opzij te schuiven. Als dat lukt, dan is vis gaar.
- Serveer de zalmforel met wat partjes limoen of citroen en eet er eventueel wat gekookte aardappelen bij. "Zalmforukkelijk!"
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.