Thursday, December 29, 2016

Italiaanse vispakketjes

Een heerlijk recept dat we bij het kerstdiner 2016 maakten met meervalfilet wat erg goed werkte. Het kan ook op de barbecue in de zomer!

Ingrediƫnten

  • 4 vis filets (witvis of meerval) 
  • 4 tomaten, liefst Romatomaten
  • 1 courgette
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn



Recept


Verwarm de oven op 200 graden of verwarm de barbecue. Snijd de tomaten en de courgette in plakjes. Leg de stukken vis op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met het sap van de citroen en maak ze op smaak met een snufje peper en zout. Leg de tomaat en courgette er dakpansgewijs op. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en leg op de groente. Hak de bosui in ringetjes en bestrooi samen met de pijnboompitten over de vis en groente.

Besprenkel als laatste nog met wat balsamicoazijn en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze 15 tot 20 (afhankelijk van de dikte van de vis) in de oven of 10 min op de barbecue. Maak ze voorzichtig open (hete stoom en er kan best veel vocht uit komen), en controleer of de vis gaar is.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.