Een klassiek Gronings gerecht, gemakkelijk klaar te maken als je de benodigde vorm hebt. Niet zo zoet van zichzelf, vandaar nog stroop of suiker erover.
Ingrediƫnten (voor een poffertpan van 1,2 liter)
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 kleine theelepel zuiveringszout/baking soda
- beetje zout
- 60 gr krenten
- 60 gr rozijnen
- Sucade of stukjes appel kunnen ook.
Recept
Meng de melk met bloem, zuiveringszout, zout vanillesuiker en de eieren tot een glad beslag. Beboter de poffertpan met een dun laagje boter en bestrooi met een beetje paneermeel.
Meng de krenten en rozijnen door het beslag en giet het in de poffertpan. Doe de deksel op de pan.
Methode 1.
Vul een grote pan met kokend water, zoveel dat de pan voor 80% onder water staat. Als de pan te licht is en drijft, leg er dan iets zwaars op, de deksel is niet waterdicht!
Doe de deksel erop en laat de poffert in twee uur bakken in het kokende water (een laag vuur is genoeg).
Methode 2.
Een uur bakken onderin een op 180 graden verwarmde oven, en even prikken om te kijken of de poffert gaar is.
Serveer warm of koud met boter, bruine suiker en stroop.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.