Ik koop af en toe muhammara omdat ik graag lekker pittig broodbeleg wil, maar dan wel graag vegetarisch en het liefst ook geen kaas. Muhamarra is erg lekker en ik dacht dat kan ik ook zelf maken. Dan weet ik ook wat er inzit. Ik heb speciaal granaatappelsiroop gekocht. De combinatie met noten bevalt me ook goed. Muhammara is een Arabisch recept.
Verwarm de oven op 200Cen rooster de gehalveerde en schoongemaakte paprika's in een ingevette schaal. De schil wordt dan zwart geblakerd. Je kunt ze natuurlijk ook in de magnetron roosteren. Dan worden ze niet zwart maar wel zacht en laat de schil ook los. Laat de paprika's afkoelen haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd hem zo klein mogelijk. Snijd ook de ui en knflook klein. Doe alle ingredienten bij elkaar en maak het zo fijn mogelijk. Dat kan met de magic bullit, maar ik denk dat ik het met de vijzel gedaan heb.
Ik heb dit alweer een tijdje geleden gemaakt en ik weet niet meer precies welke ingredienten ik gebruikt heb. In ieder geval zijn de noten, paprika, peper en granaatappelsap en de komijn wel erg belangrijk. Hieronder staan de ingrediƫnten. Bij een recept van Ottolenghi zag ik dat er chiliflakes i.p.v.peper gebruikt werd. En citroensap ip.v. limoen.
- 3 grote rode paprika’s
– 1/2 rode peper
– 1 kleine ui
– 2 tenen knoflook
– sap van 1 limoen
– 100 gram walnoten
– 1 tl komijn
– 1 el granaatappelsiroop
– Snufje zout
Ver
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.