Monday, April 17, 2017

Gierst koken

Gierst is heel lekker, smaakvol en ook goed te combineren met van alles. De site gierst.com geeft veel recepten. Dus dat geeft lekker inspiratie.
Ik had eerder al een keer een gierst recept met bloemkool gepubliceerd, Nu heb ik een ander recept van gierst.com geprobeerd. Gierst met gemengde groenten.

HEt bais recept zoals dat op gierst.combeschreven is, is net iet singewikkelder. In een pan rooster je de de gierst een paar minuten, totdat er een nootachtige geur vrij komt. Enkele korrels gaan ook springne en ze wordne een beetje lichtbruin. Pas op dat ze niet zwart worden. Dan vul je de pan met water en giet je alles in een zeef. De gierst gaat er dan niet doorheen. Je spoelt dan dhet stf eraf.

Dan doe je er water bij en laat eht 20 min. zachtjes koken.
Ik had 50 gram per persoon en  2,5 keer zoveel water. Dus 200 gram met 0.5 liter water.
Ik vond dit weinig. Als het een hoofdgerecht is kun je bter 75 gram per persoon gebruiken. Dit komt neer op 300 gr gierst en 7,5 dl water.
Controleer na 17 minuten of er nog wel genoeg water is. Als je zout of boullion toevoegt is de koooktijd iets korten.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.