Ingrediƫnten
- 400 gram mie of noedels
- 1 eetlepel sesamzaad
- 500 gram tahoe (=tofu)
- zonnebloemolie
- 75 ml Japanse ketjap (Kikkoman)
- 75 ml witte azijn
- Theelepel sambal
- 1 rode paprika in reepjes
- 600 gram gewassen bladspinazie
Recept
Rooster het sesamzaad door het in een droge koekenpan om te scheppen tot het goudbruin en geurig is. Kook de noedels of mie. Snijd de tahoe in plakken van een halve centimeter dik en dep ze droog met keukenpapier of een theedoek. Doe een scheut olie in de wok (niet te zuinig) en bak de plakken tahoe in porties tot ze goudbruin zijn. Frituren met meer olie kan ook. Leg de gebakken tahoe apart.
Bak de reepjes paprika 2 minuten in de wok in een beetje olie, Voeg daarna in porties de spinazie bij om deze te laten slinken. Bewaar een beetje van de spinaziebladeren ter garnering. Doe de mie in een schaal en verdeel de groente erover.
Doe alle tahoe terug in de wok en voeg de ketjap, azijn en sambal toe en laat even heet worden. Leg de plakken tahoe op de groente en giet de saus erover, garneren met sesamzaad en de rauwe spinazie bladeren.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.