Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 2 kweeperen*
- 2 gele of witte uien
Ingrediënten Charmoula (marinade)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels Ras el Hanout (kruidenmengsel)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel zout
- De schil van een halve ingemaakte gepekelde citroen (te koop bij de Zamzam)
- Het sap van een halve ingemaakte gepekelde citroen
- Plukje saffraan
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel gehakte koriander
Recept
Haal het vruchtvlees uit de citroen en gooi dit weg. Vijzel de saffraan in een porseleinen vijzel en los het gevijzelde op met een klein beetje water. Snijd de schil in kleine stukjes en maak in de Magic Bullet een pasta van alle ingrediënten voor de Charmoula.Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak in een braadpan de kippenpoten (gescheiden in drumstick en dij) goudbruin. Zet het vuur uit en giet het kippenvet af (Dit heb je niet meer nodig voor het gerecht maar is goed houdbaar in de koelkast en bruikbaar om in te bakken). Meng de helft van de Charmoula met de kip. Leg de stukken zo plat mogelijk op de bodem van de braadpan. Snijd de ui in plakjes en leg dit op de kip. Meng de rest van de Charmoula met de plakken kweepeer en leg dit op de uien. Voeg 50 ml water toe en zet de pan met een deksel erop in de oven. Het gerecht is na 30-45 minuten gaar.
Serveer met Turks brood en een frisse Tunesische salade van tomaat, bleekselderij en peterselie.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.