Saturday, October 20, 2018

Udonnoedels met shiitake, zeekraal en tauge

Een heerlijk vegetarisch Japans noedelrecept, eenvoudig te maken.

Ingrediënten


400 gram udon-noedels
Zakje zeewier bouillon (15 gram)
2 tenen knoflook
3 eetlepel arachideolie
sesamolie
250 gr shiitake paddenstoelen
200 gr zeekraal
200 gr taugé
2 eetlepels zwart sesamzaad

Recept:

Pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Spoel de zeekraal af, verwijder lelijke en harde stukken en hak het in stukjes.

Maak de Udon volgens gebruiksaanwijzing (3 minuten in kokend water). Doe olie in de wok en wok de paddenstoelen en knoflook drie minuten. Voeg de gehakte zeekraal, de taugé, wat sesamolie en de zeewier bouillon toe en wok nog één minuut. Meng met de uitgelekte udon en serveer.

Strooi bij het serveren de zwarte sesam over de noedels.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.