Sunday, December 2, 2018

Limburgs Zoervleis

Een heerlijk gerecht uit mijn geboortestreek (niet dat ik het thuis ooit gegeten heb) waar veel azijn en appelstroop doorgaan. Dit recept komt van https://uitpaulineskeuken.nl/


Ingrediƫnten voor 4 personen

800 gr rundersukade of ander runderstoofvlees (dan heb je een royale portie)
500 gr uien
200 ml witte azijn
200 ml water
4 – 5 el appel- perenstroop
2 plakjes ontbijtkoek
3 blaadjes laurier
3 kruidnagels
Peper en zout
Olijfolie

Recept
 
Snijd de sukade in stukjes. Doe het vlees in een kom en voeg 200 ml witte azijn en 200 ml water toe. Voeg zout en peper toe en de laurier en de kruidnagel. Laat dit minimaal een uur, maar nog liever een hele nacht marineren.
Snijd de uien in halve ringen. Bak ze rondom zacht in een grote stoofpan in wat boter of olijfolie.
Haal het vlees uit de marinade en dep dit droog met een keukenpapiertje. Gooi de marinade niet weg. Breng het vlees extra op smaak met peper en zout en bak dit mee. Schuif de uien naar een kant van de pan en bak het vlees rondom bruin aan de andere kant van de pan. Is je pan niet groot genoeg, haal de uien dan even uit de pan en voeg ze vervolgens weer toe.
Voeg de marinade en de appel perenstroop bij het vlees en laat het zuurvlees ongeveer 2 uur stoven op een laag vuur.
Voeg de stukjes ontbijtkoek bij het zuurvlees en roer nog even door. De ontbijtkoek zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar ook voor binding van de saus.
Vind je het vlees nog te zuur voeg dan extra ontbijtkoek of perenstroop toe.
Lekker met friet, gebakken aardappelpartjes uit de oven of aardappelpuree.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.