Friday, April 5, 2019

Flammküchen met pompoen, appel, geitenkaas en ui

Een heerlijke lichte vegetarische maaltijd, eventueel serveren met wat salade.

Ingrediënten


Voor 2 personen:

  • 1 rol kant en klare Flammküchen bodem ter grootte van een bakplaat

  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram flespompoen
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 70 gram zachte geitenkaas, eventueel met honing
  • Balsamico crème

 

Recept


Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pompoen in heel dunne plakken en leg deze op bakpapier of  siliconen op een bakplaat in de voorverwarmende oven. Af en toe kijken of ze niet aanbranden. Snijd de ui dunne ringen en de appel in flinterdunne plakjes.

Haal de bakplaat uit de oven, haal het folie met de pompoen eraf en leg het deeg erop. Maak de creme fraiche los in een kommetjes en strijk het met een kwast uit over het deeg. Leg de pompoen op het deeg, gevolged door de appel en de uienringen. Kruimel de geitenkaas erover. doe zeezout, witte peper en druppels balsamico crème over de Flammküchen en bak hem onderin de oven in 15 minuten gaar.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.