Monday, April 15, 2019

Steak van selderij met groene salsa

Ik ben dol op knolselderij. Het is een heerlijke wintergroente. Ik ben dan ook vaak op zoek naar nieuwe manieren om het te bereiden. De selderijsteak was wel een succes.

Voor 2 personen
Schil de knolselderij. Snij twee plakken van 2 cm dik. Breng water aan de kook en kook de plakken selderij hierin beetgaar in ongeveer 5 minuten.  Leg de plakken op een bord

Maak een marinade van een fijngesneden rode peper, tijm, zout en per en citroensap. In het oorspronkelijke recept staat ook nog rijststroop, maar ik weet niet wat dat is. Misschien is iets zoets wel lekker, bijv suiker.

Giet de marinade over de plakken selderij.
Grill de plakken in 2 a 3 minuten in de grillpan keer halverwege.

Maak een salsa door 3 augurkjes en 1eetlepel kappertjes fijn te hakken. Doe hier fijngehakte peterselie en basilicum door. En rasp en sap van 1 citroen door.
Ik had ingemaakte courgette genomen en ingemaakte Oost-Indische kers i.p.v. augurken en kappertjes. Dat was ook erg lekker!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.