Sunday, May 5, 2019

Veganistische moussaka met seitan en cashewroom

Een lekker recept van de Hippe Vegetariër.

Ingrediënten

Voor de moussaka
2 aubergines
2 zoete aardappels
250 gram seitan
1 eetlepel Gula Djawa (fijngehakt)
10-15 draadjes saffraan
1 theelepel kaneel
½ theelepel paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
1 ui, gepeld en fijngesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
zout en peper naar smaak

Voor de cashewroom
150 gram rauwe cashews
1 citroen, sap en fijgemaakte rasp
5 eetlepels heet water
snufje zout

Recept


Zet de cashews in de week in een bakje met ruim kokend water.

Snij de aubergines en de zoete aardappel in plakken van circa 1/2 centimeter. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de plakken daarop. Bestrijk met een beetje olijfolie, zout en peper. Grill de aubergine en de zoete aardappel gedurende circa 15 minuten (voor 4 personen moet je twee bakplaten grillen), totdat ze goudbruin en gaar zijn

Hak de seitan gehakt in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de gehakt, knoflook, eetlepel Gula Djawa, safraan, kaneel en paprikapoeder toe en roerbak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel enkele minuten op laag vuur sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Bouw dan de moussaka. Vet een ovenschaal in en leg op de bodem een derde van de tomaten-gehaktsaus, leg daarop een laag met aubergine en zoete aardappel plakken (om en om naast elkaar), maak zo drie lagen van saus met daarop aubergine en zoete aardappel plakken.
Zet de schaal in de oven en bak de moussaka op 180 graden in 25 minuten gaar.

Maak terwijl de moussaka in de oven staat de cashewroom. Giet hiervoor de cashews af en doe samen met het sap en schaafsel van de citroen, wat heet water en een snufje zout in de Magic Bullet. Mix tot een gladde, romige saus en gebruik dit als topping op de moussaka.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.