Monday, June 3, 2019

Acquasale Cilento Bruschetta

Vanwege onze heerlijke vakantie in Pisciotta in de Cilento enkele lekkere gerechten uit die streek. Acquasale is een eenvoudig voorgerecht waarbij je oud brood kunt gebruiken. Wel goed brood nemen!

Ingrediƫnten:



  • Uitgedroogd brood, in blokjes van ongeveer 1-2 centimeter. Ongeveer twee flinke boterhammen. Bruscetta kan ook.
  • 2-3 rijpe tomaten met zoveel mogelijk smaak
  • Zout en peper
  • Wat verse oregano
  • Smaakvolle olijfolie


Recept:


Doe de blokjes brood in een vergiet en giet er koud water over. Knijp ze daarna voorzichtig uit. Verdeel de broodstukjes over schotels. Snij de tomaten in, knijp ze voorzichtig uit boven het brood. Snijd ze daarna in stukjes en verdeel dit over het brood. Doe er peper en zout over en de fijngeknipte oregano. Besprenkel met olijfolie en laat even staan.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.