Monday, June 3, 2019

Spaghetti con alici di menaica di Pisciotta

Meer eten uit de Cilento! In Pisciotta wordt de menaica-ansjovis op traditionele manier gevangen met grofmazige netten. Hierdoor worden alleen de grootste vissen gevangen en bloeden ze uit zodat ze mooi blank en subtiel van smaak zijn, Er worden veel lokale specialiteiten mee gemaakt, zoals dit eenvoudige en heerlijke gerecht dat we aten in de Osteria del Borgo in Pisciotta. Dit is een primo voor vier personen.

Ingrediënten



  • 400 g verse (zelfgemaakte) spaghetti of andere pasta  (Osteria del Borgo gebruikte korte dikke pasta)
  • 150 g menaica-ansjovis in filets (wij gebruikte Spaanse ansjovis in olie van de Lidl, geen zoute ansjovis gebruiken) 
  • 300 g Vesuvius-tomaten (piennolo) of een blik tomatenblokjes.
  • 130 g extra vierge olijfolie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 20 g gehakte peterselie 
  • Een snuifje oregano 
  • Een dozijn ontzilte kappertjes 
  • Smaakvolle zwarte olijven

Recept

Bruin  de knoflook in de olie in een pan. Voeg de gehakte tomaten toe en kook een paar minuten.
Meng de ansjovis samen met de kappertjes en olijven door de saus.
Laat een paar minuten koken en meng de ruw gehakte peterselie erdoor.  
Kook in ruim water de pasta gaar (verse spaghetti gaat snel!) Schep op borden en doe de saus erover.




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.