Monday, June 3, 2019

Parmigiana Cilentana

Parmigiana is een ovengerecht in laagjes. Dit is een heerlijke vegetarische versie uit de Cilento.

Dit is een secundo voor vier personen of een hoofdgerecht voor 2-3 personen, eventueel met een frisse salade.

Ingrediƫnten


  • 2 aubergines.
  • 700 gr tomatensaus (wij gebruiketen Sugo kruiden van de Jumbo, je kunt ook zelf saus maken met passata of met verse tomaten, op smaak gebracht met  knoflook en basilicum)
  • 3 eieren
  • bloem
  • 250 gr mozzarella, liefst van buffel
  • 100 gr grof geraspte pittige geitenkaas (Wij gebruikten belegen Nederlandse geitenkaas)
  • olijfolie


Recept

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik, leg deze uit en bestrooi ze met grof zout. Laat een uur het vocht eruit trekken, veeg de plakken droog met keukenpapier.

Verhit ruim olijfolie in een koekenpan en leg keukenpapier op een bakplaat. Leeg bloem op een bord en kluts een ei op een ander bord. Haal de plakken aubergine eerst door de bloem en dan door het ei en bak ze goudbruin in de olie. Leg ze op het keukenpapier om uit te lekken.

Doe in een ovenschaal wat van de tomatensaus. Leg hierop telkens een laag aubergine, dunne plakjes mozzarella, tomatensaus en geraspte geitenkaas. Vul de ovenschaal met 3 tot 4 lagen en zet deze 30 minuten in een oven op 200 graden. Laat even staan nadat het uit de oven komt.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.