Monday, June 3, 2019

Pizza van Bacco e Ciacco

We aten overheerlijke pizza's in Bacco e Ciacco in Policastro, daar is deze op geïnspireerd! Recept voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 400 gram pizzadeeg (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • Een beetje Skyr naturel
  • 250 gram buffel mozzarella  
  • Een halve ingemaakte citroen
  • 1-2 ons gele of oranje cherry of snoeptomaten, doormidden of in drieën.
  • Kleine smaakvolle olijven
  • Eventueel zoute kappertjes
  • Verse basilicum (8-10 blaadjes)

Recept:


Rol het deeg uit op een bakplaat op bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak hierin ook een bakplaat heet. Smeer de pizza in met een dun laagje Skyr. Verwijder de pitten uit de citroen en hak deze in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over de pizza. Verdeel de tomaten, citroen, olijven en kappertjes over de pizza. 

Haal de voorverwarmde bakplaat uit de oven en leg de pizza erop. Bak in 15 minuten gaar. Serveer met een frisse groene salade.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.