Tuesday, July 2, 2019

Maaltijdsalade van krulandijvie, gebakken aardappelen en spekjes

Een heerlijke zomerse maaltijdsalade, extra lekker met verse andijvie uit de tuin.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:


  • Halve krop krulandijvie
  • 750 gram jonge aardappeltjes
  • Drie uien (rood, wit of gemengd)
  • 125 gram spekjes
  • half potje zwarte olijven

Recept


Maak de aardappels zo nodig schoon en kook ze 10 minuten. Maak de andijvie goed schoon, en snijd in stukjes en doe in een schaal. Bak de spekjes uit in de wok, en doe ze over de andijvie. Houd het spekvet in de pan. Bak de in ringen gesneden uien in het vet tot ze zacht en bruin zijn. Halveer de gekookte aardappels. Doe wat olie in de pan en bak de aardappels in twee porties mooi bruin. Doe er wat zeezout over. Meng de aardappelen en de olijven met de salade en serveer.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.