Ik heb dit recept gevonden en het viel erg in de smaak. Het was makkelijk te maken en vrij snel. Dit is hoe ik het voor drie man heb klaargemaakt.
300 g sushirijst
2 el Japanse sojasaus
1 tl sesamolie
1 el sushi vinegar (rijstazijn met suiker)
250 g kabeljauwfilet
3 cm gember
4 bosuien
1 rode peper
2 stronken broccoli
Evt. Zwarte sesamzaadjes
Bereidingswijze
25 minuten totale tijd
Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze voor sushi.Meng voor de marinade de sojasaus, sesamolie en de rijstazijn met elkaar. Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke porties en marineer circa 10 minuten in de marinade. (Ik heb het wat langer laten liggen)
Snijd de broccoli in roosjes en stoom het in 20 minuten beetgaar.
Schil en snijd de gember in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne halve ringetjes.
Leg de kabeljauwfilets in de stoommand en bestrooi met bosuitjes, rode peper en gember. Stoom de vis gaar in circa 6 minuten.
Doe de broccoli in een schaal en breng op smaak met iets, bijvoorbeeld zwarte sesamzaadjes of peper.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.