Friday, August 23, 2019

Smaakvolle patisson uit de oven

Dit is als groente bijgerecht voor vier personen.

Ingrediënten

1 flinke patisson
2 eetlepels shoyu
2 eetlepels extra vièrge olijfolie
1/2 eetlepel water
kaneelpoeder
geraspte nootmuskaat
een snufje zoete paprika (of chili)
een snufje gedroogde knoflook (optioneel)
Halve bos gehakte peterselie

Recept

Was de patisson goed en verwijder de steel. Snijd de patisson in parten, verwijder de zaden en, snijd hem dan in plakken met een dikte van ongeveer 1 cm.
Meng Japanse ketjap, water, olie, kruiden en peterselie met een staafmixer en vermeng in een schaal met de plakjes patisson.
Giet alles in een bakvorm bekleed met bakpapier en bak op 190 graden gedurende
ongeveer 20 minuten of tot de groenten zacht zijn, af en toe roeren. Eventueel de laatste 5 minuten de oven heter zetten. Serveer warm.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.