Omdat we altijd overvloedig Oost-Indische kers in de tuin hebben hier wat recepten van bijzonderspaans.nl
Oost-Indische kers pesto
- flinke hand Oost-Indische kers bladeren
- klein handje geroosterde pijnboompitten
- 1 klein teentje knoflook
- zout, zwarte peper
- olijfolie
Snij de bladeren van de Oost-Indische kers klein.
Wrijf in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en de Oost-Indische kers fijn tot een grove pasta of gebruik een keukenmachine.
Voeg al druppelend genoeg olijfolie toe, terwijl je blijft roeren, tot je een mooie pesto hebt. Breng op smaak met zout en vers gemalen zware peper.
Voor een heerlijk broodje met deze pesto:
- snee biologisch brood
- Oost-Indische kers pesto
- radijs, in dunne plakken gesneden
- halve avocado
- citroensap
- zwarte peper
- rode peperkorrels, gemalen
- zout
Oost-Indische kers vinaigrette
- 2 handjes vol bloemen van de Oost-Indische kers
- een scheut cider azijn
- zout
- klein beetje honing (optioneel)
- olijfolie
- peper en zout
Je kunt dit zeven maar dat doe ik niet.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.