Friday, September 18, 2020

Gevulde courgette met mozzarella en ansjovis

 Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 middelgrote Courgettes
  • 250 gr Mozzarella
  • 16 Groene olijven
  • 8 Zongedroogde tomaatjes
  • 4 Ansjovisfilets - uit blik
  • 4 el Pastasaus
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tl Chilipeper
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el Geraspte kaas
  • 1 snuf Peper

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit
  • Stop het vruchtvlees in een kom en leg de courgettes in een ovenschaal
  • Snij de mozzarella in blokjes, de ansjovis, olijven en tomaatjes in kleine stukjes en snij de knoflook fijn
  • Meng nu de gesneden ingrediënten samen met de kruiden en de pastasaus door het vruchtvlees van de courgettes
  • Vul de halve courgettes met de vulling, het worden bergjes op de courgette
  • Strooi de geraspte kaas er overheen, maak af met nog een klein beetje Italiaanse kruiden
  • Leg de courgettes 20-30 minuten in de oven
Eventueel champignons en kerstomaatjes rond de courgettes leggen in de ingevette ovenschaal voordat deze de oven ingaat.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.