Een heerlijke lasagne met heel veel tomaat en geen bechamel. Een Lidl recept.
Ingrediënten:
- 40 gram ansjovis in olijfolie, in stukjes
- 2 rode uien in ringen of stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten en fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes
- 400 gram snack of cherrytomaatjes
- 300 gram blik tonijn in olie (uitlekgewicht)
- ongeveer 300 gram lasagne vellen
- 2 bollen mozzarella, in plakken
- 100 gram geraspte oude kaas (of Peccorino)
- (eventueel wat Rucola)
- kaneel
Recept:
Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de olie van de ansjovis in een hapjespan en bak de ansjovis, ui en knoflook 5 minuten op laag vuur.
Voeg rode peper en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de bliktomaten, tonijn en wat kaneel toe, en laat 15 minuten stoven met de deksel op de pan.
Snijd de tomaatjes in plakken.
Leg saus op de bodem van een ovenschaal, leg hier lasagnevellen op. Op elke laag gaat tomaatjes, saus en peper, behalve de laatste, open laag. Gebruik hier alleen saus en leg hier er de plakken mozzarella op. Bestrooi met de kaas en bak 75 minuten in de oven.
Serveer, bestrooi eventueel met gehakte rucola. Een groene salade is ook lekker bij dit gerecht.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.