Wednesday, October 28, 2020

Risotto con melanzane / met geroosterde aubergine

 

Een lekker recept uit allesoveritaliaanseten.nl

Ingrediënten

  • 150g Carnaroli risotto
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 20g roomboter
  • 100ml Italiaanse droge witte wijn
  • 750ml kippenbouillon
  • 1/2 citroen
  • 200g gepelde tomaten (uit blik)
  • 1 aubergine
  • Zeezout
  • Verse peterselie
  • 25g Parmigiano Reggiano of Peccorino

Voorbereiding

Snij de aubergine in dunne lange plakken. Wrijf de aubergine in met zeezout en laat de aubergine in een vergiet 'zweten'. Dep de aubergine na 10 minuten droog met keukenpapier. Snij ondertussen de sjalot en knoflook in kleine stukjes. Verwarm de bouillon.

Bereiding

Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem. Als de boter mooi goud bruin is, doe je de sjalot en de knoflook in de pan. Na 2 minuten doe je ook de risotto in de pan. Roer de risotto goed door de boter, zodat de deze volledig wordt bedekt. Na wederom 2 minuten blus je de risotto af met de witte wijn.

Als de witte wijn is opgenomen door de risotto, doe je de tomaat in de pan. Laat het vocht van de tomaat eveneens opnemen door de risotto. Voeg vervolgens de bouillon in porties bij de risotto. Als de risotto bijna de gewenste textuur heeft, voeg je het citroensap en de geraspte schil toe. Breng het gerecht op smaak met verse peper, Parmigiano Reggiano en smelt nog een klein klontje boter door het gerecht. Laat de risotto 5 minuten staan.

 Verwarm een grillpan, wrijf de aubergine in met olijfolie en grilleer de plakken. Als de aubergine een mooie bruine kleur krijgt, haal je deze uit de pan. Snij de aubergine in stukken van ongeveer een centimeter. Doe de helft hiervan gelijk bij de risotto. Dien de risotto met aubergine nu op en garneer met de andere helft van de aubergine en verse peterselie.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.