Nog een lekker Lidl recept, comfort food voor de herfst.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram spekreepjes
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 500 gram mager rundergehakt
- 600-700 gram andijvie, gewassen en in reepjes gesneden
- 200 gram crème fraîche
- 4 eieren
- 250 gram pittige kaas, geraspt
- 350 gram vastkokende of half-vastkokende aardappelen
- olijfolie
Recept
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de aardappels en kook ze tien minuten, giet ze dan af en laat ze in een open pan staan.
Bak de spekjes uit in een hapjespan en bak de knoflook kort mee. Haal uit de pan en laat er zoveel mogelijk spekvet in zitten. Voeg wat olijfolie toe en bak het gehakt rul. Bak daarna de andijvie mee zodat het slankt en voeg peper en zout toe. Zet het vuur uit. Vet een platte ovenschaal in.
Meng de eieren, crème fraîche en 4/5 van de kaas in een mengbeker met de staafmixer, Meng dit met het vlees en de andijvie in de hapjespan, voeg ook de spekjes en knoflook toe. Doe het mengsel in de ovenschaal. Snijd de aardappels in schijfjes en bedek het mengsel hiermee. Strooi peper en zout over de aardappels en daarna de kaas. Bak 40 minuten in de oven.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.