Gebaseerd op een recept van pwiggers op smulweb.
Ingrediënten voor 4 personen
- Een groene kool of savooiekool (800-1000 gram)
- 750 gram vastkokende aardappel
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram kleine blokjes mager rookspek
- 3 flinke tomaten of een blik tomatenblokjes
- 200 ml melk
- maïzena
- peper, zout
- nootmuskaat
- 1 theelepel karwijzaad
- olijfolie
Recept
Was de kool. Snij in vieren. Verwijder de stronk en snij de kool in smalle reepjes.
Kook de aardappels tot ze bijna gaar zijn.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Ontvel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Of zet de tomatenblokjes in een zeef om uit te lekken. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes knapperig. Bal de uisnippers en de knoflook even mee tot glazig. Voeg de koolreepjes toe en roerbak deze een paar minuten mee. Doe dan de tomatenblokjes en het karwijzaad erbij. Goed mengen. Meng een eetlepel maïzena met de melk en voeg dit toe. Aan de kook brengen en alles plm. 10 minuten gaar laten worden. Af en toe roeren.
Breng op smaak met peper, zout, en eventueel nootmuskaat.
Snij de aardappels in plakjes. Verdeel ze over de groene kool. Bestrooi dun met paneermeel en bedruppel deze met olijfolie.
Zet de schaal plm. 25 minuten in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven tot de aardappelen goudbruin gekleurd zijn. Eventueel de laatste minuten grillen.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Ontvel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Of zet de tomatenblokjes in een zeef om uit te lekken. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes knapperig. Bal de uisnippers en de knoflook even mee tot glazig. Voeg de koolreepjes toe en roerbak deze een paar minuten mee. Doe dan de tomatenblokjes en het karwijzaad erbij. Goed mengen. Meng een eetlepel maïzena met de melk en voeg dit toe. Aan de kook brengen en alles plm. 10 minuten gaar laten worden. Af en toe roeren.
Breng op smaak met peper, zout, en eventueel nootmuskaat.
Snij de aardappels in plakjes. Verdeel ze over de groene kool. Bestrooi dun met paneermeel en bedruppel deze met olijfolie.
Zet de schaal plm. 25 minuten in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven tot de aardappelen goudbruin gekleurd zijn. Eventueel de laatste minuten grillen.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.