Sunday, November 8, 2020

Velouté van aardpeer met verse geitenkaas

 Een lekkere aardperensoep als lunchsoep uit Cuisine Journal des Femmes. Je kunt dit ook als luxe voorafje gebruiken, maak dan wat minder en gebruik  minder vocht zodat de soep dikker wordt en strooi voor het serveren wat fijngehakte hazelnoten over de soep en druppel er war hazelnootolie over.


Ingrediënten voor 4 personen


  • 500 g aardperen, gewassen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 3/4 l groetenbouillon
  • 1 dl melk
  • 50 gr boter
  • Peper en zout
  • Ca. 40 à 50 g verse geitenkaas (bvb. President)
  • Een weinig room (naar smaak)



Recept


Warm in een pan de boter. Bak er de ui en de aardperen op een zacht vuurtje in aan gedurende 1 à 2 minuten. Giet de groentebouillon erbij en zet het deksel op de pan. Laat sudderen op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten tot de aardperen zacht zijn. Prik erin met een mes. De aardperen moeten van het lemmet glijden. Voeg indien nodig een weinig bouillon toe tijdens het koken.

Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardperen, voeg de melk toe en geleidelijk aan een beetje van het kookvocht tot je de gewenste dikte krijgt. Voeg de geitenkaas en de room toe. Nogmaals pureren en naar smaak peper en zout toevoegen

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.