De instant taboulé van Tipiak is erg lekker en een goede basis voor lekkere recepten, deze heerlijke maaltijdsalade kwam van hun website.
Ingrediënten voor twee personen
- 1 zakje Taboulé Tomaat Basilicum van Tipiak
- 1 halve bloemkool
- 2 lente uien
- 50 g Mimolette, commissiekaas of andere smaakvolle kaas
- 50 g rozijnen
- 50 g grof gehakte noten
- 3 eetlepels smaakvolle olijfolie (notenolie is ook lekker)
- Enkele blaadjes basilicum
- Sap van 1 citroen, en desgewenst ook citroenraap van de schil
- 150 ml water
Recept
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Meng de taboulé, fijngehakte lente-ui, rozijnen, nootjes ne basilicum en voeg het water, de olie en het citroensap toe. Goed mengen en 45 minuten laten inweken.
breng 10 minuten voor de taboulé klaar is ruim water aan de kook en kook de bloemkool 4 minuten. Meng met de taboulé en de kaas en serveer.
s' Zomers kun je de bloemkool ook eerder koken en de taboulé in de koelkast laten weken voor een koele salade.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.