Ingrediënten
- 7 plakjes deeg voor hartige taart
- 2 blikjes tonijn of zalm in olijfolie (160 g)
- 500 g spruitjes (gehalveerd)
- 2 uien (in dunne ringen)
- 250 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 8 ansjovisfilets op olijfolie
Recept
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een springvorm met de plakjes deeg en prik de bodem regelmatig in met een vork. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op en verdeel de tonijn in stukjes.
Breng ondertussen ruim water aan de kook en kook de spruitjes 5 min. Verhit 2 el van de olie uit de blikjes tonijn in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de tonijn, de spruitjes, de ui en de cherrytomaten in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk en peper en zout naar smaak en schenk dit over de tonijn en de groenten. Leg er gehalveerde reepjes ansjovis op.
Bak de taart 40 min.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.