Tuesday, November 17, 2020

Makreel met bloemkoolrijst, pompoen en rode peper

Een heerlijk en koolhydraatarm gerecht, ook snel klaar


Ingrediënten voor twee personen

  • 400 g pompoen of zoete aardappel, in blokjes
  • 2 rode pepers, in stukjes
  • 3 stuks bosui, in stukjes 
  • 500 g bloemkool, fijngehakt tot kleine stukjes
  • 2 tl komijnzaad 
  • 220 g gerookte makreel, in grote stukken

Recept


Doe de pompoen in een schaaltje, zet het in de magnetron en maak het in zes minuten gaar.
of kook de zoete aardappel in 4 - 6 minuten, afgedekt, beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper en het komijnzaad 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gekookte zoete aardappel toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de bloemkoolrijst en de pompoen en het witte deel van de bosui toe aan de zoete aardappel. Roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur, of totdat de bloemkoolrijst de gewenste garing heeft.
Voeg de makreel en het groen toe aan de wok of hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.