Een heerlijk en koolhydraatarm gerecht, ook snel klaar
Ingrediënten voor twee personen
- 400 g pompoen of zoete aardappel, in blokjes
- 2 rode pepers, in stukjes
- 3 stuks bosui, in stukjes
- 500 g bloemkool, fijngehakt tot kleine stukjes
- 2 tl komijnzaad
- 220 g gerookte makreel, in grote stukken
Recept
Doe de pompoen in een schaaltje, zet het in de magnetron en maak het in zes minuten gaar.
of kook de zoete aardappel in 4 - 6 minuten, afgedekt, beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper en het komijnzaad 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gekookte zoete aardappel toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de bloemkoolrijst en de pompoen en het witte deel van de bosui toe aan de zoete aardappel. Roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur, of totdat de bloemkoolrijst de gewenste garing heeft.
Voeg de makreel en het groen toe aan de wok of hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.