Tuesday, November 17, 2020

Savooikoolrolletjes met een vulling van zalm en pastinaakpuree in witte wijn-roomsaus

 Een lekker visgerecht, enigszins bewerkelijk maar erg lekker. Van de Lidl.

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 savooiekool 
  • 6 pastinaken 
  • 50 g boter 
  • 400 g zalmfilets 
  • 1 ui, gepeld
  • 200 ml witte wijn 
  • 250 ml kookroom 
  • 100 g oude kaas 
  • 1 citroen

Recept


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pastinaken, snij in gelijke stukken en kook de pastinaken 15 minuten. Giet af en zet de pan terug op laag vuur. Voeg de boter toe en stamp met een pureestamper tot een puree. Rasp de schil van de citroen met een zesteur en pers de vrucht uit. Breng de pastinaakpuree op smaak met citroenrasp en -sap, zout en peper.

Haal de eerste 12 bladeren van de savooiekool voorzichtig los. Kook de bladeren 1 minuut en leg de bladeren uit op een plank. Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Voeg de dunne reepjes kool toe aan de pastinaakpuree.

Snij de zalm in blokjes van 2 centimeter en meng deze door de puree. Verdeel de pastinaakpuree over de 12 savooiekoolbladeren en rol de koolbladeren op.

Hak de ui zeer fijn, bak even aan in wat olie of boter  en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Leg de koolrolletjes in de ovenschaal. Schenk de witte wijn en kookroom over de koolrolletjes. Bestrooi de koolrolletjes met geraspte kaas en bak ze 25 minuten in de oven.

Serveer de koolrolletjes met de witte wijn roomsaus uit de ovenschaal.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.